čtvrtek 2. února 2017

Recenze: Červený vrch

Ahojky! Dneska tu mám recenzi na knihu Červený vrch.


Název knihy: Červený vrch
V originále: Red Hill
Spisovatel: Jamie McGuire
Nakladatelství: Fortuna Libri
(Série: Červený vrch)















Anotace:
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

Kniha má úžasný plyšoidní obal. Sice si na to musíte dávat větší pozor, jelikož se více zničí, ale jinak je opravdu krásný i svým obrázkem na obálce. Kniha je sice širší, ale velmi dobře se mi z ní četlo. Asi proto, že se mi skoro ze všech knih, které mají tvrdou vazbu čte nejlépe.



,,Krucinál!" zamračila jsem se. ,,Poškrábou mi lak!"
Ashley mě nevěřícně pozorovala, ale nemohla jsem si po-
moct, musela jsem ventilovat trochu iracionálního hněvu.
Na mém zbrusu novém, lesklém bílém volkswagenu ještě ani ne-
oschla barva, objednaná na zakázku, a tihle pitomci se mi o něj
otírají.


Všechny postavy mi byly sympatické. Opravdu si nevzpomenu, ani na jednu, která pro mne byla nepříjemná. Záporné postavy jsou zombie, které nejsou tolik přibližovány čtenáři, takže si je tolik neoblíbíte. Sice tam jsou nějaké výjimky, ale nechci tady moc spoilerovat.
Příběh byl velmi napínavý, šokující a dech-beroucí. Každou kapitolu vystihovalo minimálně jedno toto přídavné jméno (nebo příslovce ? 😃) .
Každá kapitola je z jiného úhlu pohledu. Úplně ze začátku knihy mně nejvíce bavily kapitoly Scarlet a pak se to asi na 50. straně změnilo a já milovala kapitoly z pohledu Mirandy a abych to nebyla já, tak jsem si oblíbila kapitoly z pohledu zase jiného člověka a to byl tentokrát Nathan, u kterého mi to vydrželo do konce.
Konec knihy byl pro mne dost překvapivý a připadal mi trochu otevřený. Našla jsem, že snad je i série, ale nevím. U nás se asi, ani dál vydávat nebude. Pokud o tom někdo něco víte, tak bych byla ráda, kdyby jste mi napsali, jak to je 😊.


Doporučuji všem milovníkům akčních knih! Knihu jsem hodnotila 10/10 body. Kniha je opravdu špičková a dokonalá. Vůbec nechápu, jak se dokázala dostat do Levných knih 😆.

Co říkáte na knihu?


Určitě mi napište a nebojte se toho.
Jsem ráda za každý komentář, vzkaz a odběr.  
Samozřejmě mě nezapomeňte sledovat na InstagramuGoodreads a FB stránce.

1 komentář:

  1. Knihu mám doma a ještě jsem se k ní nedostala. Tedy dostala, ale nedočetla. To musím napravit. Pěkná recenze :)
    https://booksarefriends8.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Napište mi určitě komentář! Strašně mně to potěší a vykouzlí tak na mé tváři veliký úsměv!!