úterý 1. března 2016

Recenze: První

Dneska to bude recenze na knížku První!
Pokud se chystáte si minulé díly knihy teprve číst, tak si přečtěte úplně poslední odstavec, protože je možné, že by recenze mohla obsahovat menší spoilery na minulé díly.


Název knihy: První
V originále: The One
Spisovatel: Kiera Cassová
Nakladatelství: CooBoo
Série: Selekce
















Anotace:
Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat. zdroj

Obálka je nádherná, dokonce přenádherná :D. Líbí se mi asi ze všech nejvíce, protože mám ráda bílé basic věci (ale to už jsem někde psala) a tohle je obálka přímo pro mě.
Celkově se mi líbí i zpracování uvnitř knihy. Má velké stránky, ale i celkem velká písmenka, takže se to četlo velmi dobře a rychle.



Žasla jsem nad tím, jak se palác téměř během jedné noci promě-
nil. Chodby v přízemí lemovaly vánoční stromky, schodiště zdobi-
ly girlandy a v květinových dekoracích převládaly cesmína a jmelí.
 
Zakončení Selekce bylo úžasné!! Kdyby všichni neříkali, že vědí jak to dopadne a obálka s názvem samotné knihy nebyli velkým spoilerem neříkala bych si, že by to tak mohlo dopadnout.
Kniha byla pro mě velké překvapení. Přijde mi, že tato autorka je opravdu dobrá a dokáže přijít s nečekanými zvraty, které vás někdy opravdu dostanou do kolen a někdy i rozpláčou (jak nepříjemné věci, tak i ty dojemné). Možná jsem "velkej cíťa", ale opravdu se mi to tak vždycky stane :D.
Přijde mi, že v tomto díle jsem měla ráda všechny postavy, kromě pár nových záporných postav (jak jinak).
Pořád mě mrzí, že jsem se touto knihou s Amerikou a jejími pocity celkem rozloučila. Ale ještě není série konec a jsem za to velmi ráda, i když mě celkem štve, že autorka těch knih udělala už celkem hodně.
 
 

Knize dávám 10/10 bodů. Kniha se mi opravdu líbila a jsem ráda, že jsem se cca před rokem rozhodla koupit první díl a brzo si ho potom přečíst.
Taky vám chci sdělit, že už od prvního dílu jsem TEAM MAXON!!

 
Líbí se vám styl autorky?
Jaký "team" jste?
Čtete tuto sérii?
 

 Určitě mi napište a nebojte se toho.
Jsem ráda za každý komentář, vzkaz a odběr.  
Samozřejmě mě nezapomeňte sledovat na Instagramu, GoodreadsYoutube a FB stránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Napište mi určitě komentář! Strašně mně to potěší a vykouzlí tak na mé tváři veliký úsměv!!